Innovation Gensaxen Crispr/Cas9 gör tomater sötare Forskare har hittat ett sätt att göra tomater sötare utan att stressa plantan. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT Japanska forskare har lyckats göra tomater sötare med hjälp av gensaxen Crispr/Cas9, enligt en studie publicerad i Scientific reports. TT Publicerad 23 nov 2021 kl 07.24 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Konsumenter i Japan föredrar sötare tomater, vilket redan i dag produceras, men vanligen genom att stressa plantorna och utsätta dem för torka. Detta gör både tomater och skördar mindre, rapporterar Vetenskapsradion. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ genetik crispr nyheter innovation Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Svenska satelliten kopplar upp franska polisens elitstyrka Sveriges första helt privatfinansierade satellit – täcker tredjedel av jorden. • Franska GIGN först att kopplas upp under OS. ”Taktisk kommunikationskanal.”
Efter enorma ai-satsningar och Tesla-nedgång – oro för bubbla inom ”megatech” Analytiker luftar tankar om en möjlig ai-bubbla efter att flera techbolag backar kraftigt på börsen.
Nu ska oljejätten kunna lagra mer koldioxid än Norges totala utsläpp Equinor har säkrat kapacitet att lagra mer koldioxid än Norges totala årliga utsläpp. ”En ny, kommersiell, norsk havsnäring” säger norska energiministern.