Samhälle

Fråga Gunnar om svensk ingenjörshistoria!

Nille Leander Foto: Nille Leander
Nille Leander Foto: Nille Leander
Gunnar Wetterberg skildrar den svenska ingenjörskonstens framväxt.
Gunnar Wetterberg skildrar den svenska ingenjörskonstens framväxt.

Nästa vecka gästar historikern Gunnar Wetterberg Ny Tekniks podcast Allt du behöver veta om ny teknik för att prata om svensk ingenjörskonst och sin nya bok ingenjörerna. Nu kan du ställa dina frågor direkt till Gunnar.

Publicerad

Den karismatiske historikern, författaren och tvåfaldige vinnaren av långköraren På Spåret på SVT, Gunnar Wetterberg, är högaktuell med sin nya historiebok om ingenjörer.

Nästa vecka gästar han Ny Teknisk podcast Allt du behöver veta om ny teknik för att prata om boken som till stora delar är en hyllning till svenska snilleblixtar men även en berättelse om ingenjörernas betydelse för utvecklingen av vårt samhälle.

Nu kan du som läsare ställa dina frågor om svensk ingenjörshistoria direkt till Gunnar. Skicka ett mejl med dina frågor till redaktionen@nyteknik.se.

Vi väljer bland frågorna – svaren får du  i avsnittet som publiceras den 17 september.

– Det ska bli väldigt intressant att ha med Gunnar i vår podcast. Jag har kommit halvvägs in i boken och den kryllar av intressanta anekdoter, bakgrundsberättelser och skildringar av banbrytande idéer som fortfarande har stor inverkan i vår vardag, säger Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson.

– Vi spelar in avsnittet redan på måndag 14 september och jag hoppas att många tar chansen att ställa frågor. Alla som har sett Gunnar i Fråga Lund vet att han alltid med stor energi anstränger sig för att leverera ett bra svar.