Populärteknik

Fortnite-studions chef ville lägga ner utvecklingen av succéspelet

Karaktärer i Fortnite. Foto: Epic
Karaktärer i Fortnite. Foto: Epic

Du kan vara glad att Rod Fergusson bytte jobb. ”Jag försökte få Fortnite nedlagt”, säger den före detta Epic-chefen.

Publicerad

Det är under en intervju med tidningen Game Informer som Rod Fergusson uppger att han inte tyckte att Fortnite – när det fortfarande var under utveckling – höll måttet. Vid den tiden var Fergusson en chef på Fortnite-studion Epic Games.

– Om jag hade stannat på Epic så skulle jag ha lagt ner Fortnite. Det hade inte tillräcklig hög kvalitet, säger Fergusson till Game Informer.

När han då och då får frågan om det känns tungt att ha lämnat Epic precis före Fortnite blev en av de största spelsuccéerna genom tiderna brukar han ge ett överraskande svar.

– Jag säger nej, ”men du borde må riktigt bra eftersom det spelet du älskar – den här världssensationen – hade inte existerat om jag stannat på Epic”.

Värt att notera är att Fergusson talar om det Fortnite som i dag kallas Save the World. Det var först senare under utvecklingen av spelet som Fortnite Battle Royale – det de flesta i dag förknippar med Fortnite – blev aktuellt.

Rod Fergusson jobbar numera på studion The Coalition som senare i år släpper Gears 5. Fortnite hade i mars i år spelats av över en kvarts miljard människor och har genererat intäkter på över två miljarder dollar.