Innovation

Den smarta spegeln ger dig koll på barnens skolgång

Snart finns det inte längre några ursäkter att glömma matsäcken eller gympapåsen. Vklass presenterar den smarta spegeln.

Publicerad

Det smarta hemmet är på framfart. Och Edtech-företaget Vklass hänger på med den ”smarta” spegeln.

Med den kan barn och föräldrar samtidigt som man till exempel borstar tänderna följa dagens skolschema, matsedeln eller få påminnelser om när det är dags att packa gympaväskan.

– I dag kan föräldrar ta del av information från skolan genom att logga in i Vklass på webben eller i vår mobilapp. Med Vklass Mirror tar vi steget in i det intelligenta hemmet och säkerställer att barnen får med sig allt som behövs till skolan, säger Andreas Selling, vd Vklass, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Spegeln är egentligen en datorskärm som försetts med samma typ av spegelglas som ofta förekommer i förhörsrum på film.

Skärmen har kopplats till en Raspberry Pi och använder open source-mjukvaran Magic Mirror. Datan som visas i spegeln kommer från Vklass lärplattform och ger föräldrar information om barnens dag utan att de själva behöver efterfråga den. Det rör sig om allt från att komma ihåg att packa idrottskläderna till förskolans planeringsdagar och matsäcken till utflykten.

Spegeln är i dagsläget en prototyp. Den kommer att testas av familjen Bergmark som bor på Lidingö och visas upp på utbildningsmässan i Malmö senare i år.

Spegeln kommer inte att finnas tillgänglig till försäljning. Däremot planerar man att göra mjukvaran tillgänglig för alla som har, eller kommer, att bygga sin egen magiska spegel.