Populärteknik

Då släpps Sony Xperia 1 i Sverige – lockar med brusreducerade hörlurar

I februari presenterades Sonys nya flaggskeppstelefon: Xperia 1. Den 3 juni är det dags för säljstart i Sverige.

Publicerad

Under MWC-mässan i Barcelona tidigare i år presenterade Sony sin nya flaggskeppstelefon Xperia 1. En telefon som sticker ut på flera sätt, men det mest iögonfallande är 21:9-designen. Skärmen är om 6,5 tum, en 4k-oled med hdr.

Under skalet har Sonys pressat in en Snapdragon 855-processor, 6 gigabyte ram, ett lagringsminne på 128 gigabyte samt ett batteri på 3330 mAh. På baksidan finner du en trippelkamera.

Månader har gått sen presentationen, men nu finns den alltså tilllgänglig att förhandsboka i Sverige. Den officiella säljstarten i Skandinavien är annars den 3 juni. Priset på Xperia 1 blir 9490 kronor. Lockas man inte av det priset kastar Sony, som verkligen vill tillbaka på mobilmarknaden, med ett saftigt erbjudande. Köper man telefonen får man dessutom köpa deras brusreducerande hörlurar "WH-1000XM3", för 499 kronor. De kostar annars 3500 kronor.

Sonys mobilenhet har länge varit lite utav ett sorgebarn, som under flera år tappat i försäljning och kostat företaget stora pengar. I höstas kom nyheten om en stor varsel på mobilavdelningen i Lund. Där försöker man sig dock nu på en nystart, men man ska nu jobba med andra saker än enbart mobiltelefoner, bland annat mobilnät.

För att ta del av det extrema erbjudandet måste man förhandsboka innan den officiella säljstarten.