Övriga nyheter

Börshöjdarnas hyllning till Jobs

Los Angeles Times har samlat ett antal kommentarer kring Steve Jobs bland kollegor och konkurrenter i USA om vad han har betytt.

Publicerad

Tidningen når Apples medgrundare Steve Wozniak när han är på middag med sin son och han är överväldigad av samtal från media och har inte hunnit komma i kontakt med sina känslor. Sedan säger han: "Folk har ibland mål i livet Steve Jobs överskrids varje mål han någonsin satt för sig själv."

Mark Zuckerberg, grundare och vd för Facebook berättar för tidningen om sina känslor. "Steve, tack för att du vara en mentor och en vän. Tack för att du visar att det du byggde kan förändra världen. Jag kommer att sakna dig."

Larry Page, Googles medgrundare, kommenterar nyheten med bestörtning. Jag är väldigt, väldigt ledsen att höra nyheten om Steve. Han var en stor man med otroliga resultat och fantastisk briljans. Han tycktes alltid kunna säga i mycket få ord vad du faktiskt borde ha tänkt innan du trodde det.

Bill Gates - Microsofts medgrundaren - kommer ihåg när de träffades för snart 30 år sedan. Steve och jag träffades första gången för nästan 30 år sedan och har varit kollegor, konkurrenter och vänner under loppet av mer än halva vårt liv. Världen har sällan sett någon som har haft stor inverkan som Steve haft, vars effekter kommer att märkas i många generationer framöver. För oss som har haft turen att få arbeta med honom, har det varit en vansinnigt stor ära. Jag kommer att sakna Steve oerhört.