Populärteknik

Apple börjar sälja reservdelar till Iphone och Mac

Så här såg det ut när Iphone 13 presenterades. Foto: Zuma press
Så här såg det ut när Iphone 13 presenterades. Foto: Zuma press

Apple gör en helomvändning. Bolaget börjar inom kort att sälja reservdelar, verktyg och manualer för den som vill laga sina trasiga mobiler och datorer.

Publicerad

Efter att länge ha fört ett krig mot oauktoriserade reparationsfirmor gör Apple till synes en helomvändning. Under onsdagen meddelade bolaget att det kommer att börja sälja reservdelar, verktyg och manualer till konsumenter.  

Med start i början av 2022 kommer amerikanska Apple-kunder att kunna köpa reparationstillbehör till Iphone 12 och Iphone 13. Det handlar bland annat om material som behövs för att byta skärm, batteri och kamera.  

Sedan är planen att utöka utbudet med reservdelar till Mac-datorer med M1-chip. Apple lovar också att öppna webbutiken för reservdelar i fler länder under 2022.

Bara till Iphone 12 och Iphone 13 ska det handla om ett utbud av över 200 verktyg och reservdelar. Allt som krävs för att utföra de vanligaste reparationerna, enligt Apple. 

Att utföra reparationerna själv med Apples egna reservdelar ska inte påverka garantin, enligt Techcrunch. Sajten skriver också att Apple kommer att erbjuda rabatter till kunder som skickar tillbaka sina trasiga komponenter så att dessa kan återvinnas.