Karriär

Så överlever du på jobbet i glöggtider

Nu tänds adventsljusstakarna och eftermiddagskaffet byts ut mot glögg. En enda mugg kan faktiskt påverka arbetsförmågan.

Publicerad

Det är lätt att tänka bort alkohol­innehållet i glögg. Det är sött och varmt och kryddigt, nästan som en efterrätt. Men en mugg vinglögg motsvarar ett standardglas vin och ger samma effekt.

– Många uppfattar vin som harmlöst. Nästan alla patienter jag träffar säger att de aldrig dricker sprit. Vin är en fin dryck, lite kulturell. Men det skyddar inte mot de vanliga följderna. Det handlar om mängden alkohol, även när den är utspädd i vin och öl eller glögg, säger professor Sven Andréasson, överläkare på Beroende­centrum i Stockholm.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här