Karriär

Nu kan du söka jobb på sociala medier

Mobiloperatören Tre vill nå fler människor genom att förenkla arbetet med att söka jobb. Foto: Tre
Mobiloperatören Tre vill nå fler människor genom att förenkla arbetet med att söka jobb. Foto: Tre
Johan Johansson är vd på Tre. Foto: Tre
Johan Johansson är vd på Tre. Foto: Tre

Ditt cv på 140 tecken? Ja, mobiloperatören Tre ska iallafall börja rekrytera på sociala medier. "För oss handlar det om att möta människor där de befinner sig, på enklare villkor”, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Publicerad

”140 tecken är mer än nog vid första kontakten med oss. Skicka ett DM med din ansökan så tar vi det därifrån”, skriver Tre på sin hemsida.

Nu är visserligen 140 tecken ingen gräns för privata direktmeddelanden på Twitter, men det säger snabbt vad det handlar om. Tre ska söka ny arbetskraft via sociala medier som Facebook, Snapchat, Instagram och just Twitter.

– Vi tror på mångfald och bryr oss inte om vad du heter eller var du har gått i skolan. Det är individen som är i fokus här. ”Sök jobb på ditt sätt” är ett sätt för oss att agera utefter de värderingarna och så vitt vi vet är vi första företaget i Sverige att officiellt låta ansökningar göras via sociala medier på det här sättet, avslutar Johan Johansson.

Läs mer i guiden:

Tre har för avsikt att anställa fler än 100 nya medarbetare till sin kundserviceavdelning ”de närmsta månaderna”.

– Men tanken är att vem som helst ska kunna söka via sociala medier, från butikssäljare till vd, men just nu är tyvärr vd-tjänsten inte tillgänglig, säger Johan Johansson.