Karriär

Musk uppges planera nedskärningar för Twitter

Elon Musk sägs ha neddragningar i sikte för Twitter. Arkivbild. Foto: Carina Johansen
Elon Musk sägs ha neddragningar i sikte för Twitter. Arkivbild. Foto: Carina Johansen

Stora nedskärningar kan vänta de anställda på Twitter, då Elon Musk tar över. The Washington Post har i intervjuer och dokument fått veta att Musk har stora personalminskningar i sikte.

Publicerad

Elon Musk ska ha sagt till investerare att han planerar att göra sig av med nära 75 procent av Twitters 7 500 anställda. Bara runt 2 000 ska bli kvar.

Men även om Elon Musks köp inte blir av så riskerar de anställda att bli av med sina jobb. Twitters nuvarande ledning har aviserat besparingar på runt 800 miljoner dollar, som ska avse lönekostnaderna. Även minskningar i andra kostnader har aviserats.

Neddragningsplanerna kan enligt Bloomberg förklara varför Twitters ledning är så intresserade av att sälja. Genom att låta honom köpa bolaget för de erbjudna 44 miljarderna så slipper ledningen det obehagliga i att göra sig av med personal.

Men så stora neddragningar som nu kan bli aktuella om Musk tar över kommer att påverka Twitters användare, enligt Edwin Chen, datasäkerhetsexpert som tidigare varit chef inom Twitter. Det kan komma att utsätta användarna för risker att bli hackade, och även öppna för otillåtet material såsom barnpornografi, enligt Edwin Chen.