Karriär

Musk kräver minst 80 timmars arbetsvecka av Teslas personal

Teslas vd Elon Musk. Foto: Steve Jurvetson
Teslas vd Elon Musk. Foto: Steve Jurvetson

Nu har Elon Musk gått ut med att alla som vill förändra världen måste jobba minst 80 timmar i veckan. Och Teslas vd kräver det redan av all personal.

Publicerad

Entreprenören har tidigare pratat om hur slitsamma arbetsdagarna är, och det är förståeligt med tanke på att han är vd för fyra expanderande företag: Tesla, Space X, The Boring Company och Neuralink. Nu verkar det dock som att Elon Musk tycker att alla bör dela hans lidande – inte minst de egna anställda.

På Twitter skrev han att alla som vill förändra världen behöver jobba mellan 80-100 timmar i veckan. I en tidigare intervju med Recode berättade vd:n att han under en period jobbade 120 timmar i veckan, medan alla andra anställda på Tesla bara jobbade 100 timmar i veckan, detta inför lanseringen av Model 3.

– Det fanns inget annat sätt att göra det här på, sade Musk till Recode.

Vd:n erkände dock att hans bolag ställer höga krav på sin personal.

– Det finns långt enklare ställen att jobba på, men ingen förändrade någonsin världen på en 40-timmarsvecka, sade Musk.

Anställda på Tesla har tidigare berättat för Business Insider om sina långa arbetstider – som vissa av dem anser är allt för krävande, medan andra hävdar att de gärna jobbar 70 timmar eller mer i veckan. Musk konstaterar samtidigt att arbetstiden som krävs för att rädda världen beror lite på person, men ett grundtal är 80 timmer med pikar runt 100 timmar. Entreprenören slår dock fast att smärtnivån växer exponentiellt över 80 timmar. Det rapporterar Business Insider Nordic.