Karriär

Här är vägen till nya jobbet

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Dags för nya karriärkliv och utmaningar? Här är expertens tips på hur du söker dig vidare.

Publicerad

Plötsligt landar den: Känslan av att det är dags att söka sig vidare. Karriären kanske har stått och stampat ett tag, eller så behövs det nya utmaningar.

I dag finns det mängder av kanaler för dig som vill hitta nytt jobb. Rekryterare, sociala medier, bevakningar av relevanta jobb - som tjänsten Ny Teknik med Ingenjörskarriär erbjuder. Men glöm inte att dina närmaste kan vara de bästa kontakterna.

– Informera släkt och vänner och berätta för nya bekantskaper att du söker arbete. Kontakta också tidigare arbetsgivare och kollegor för att fråga om de har någon ledig tjänst, eller om de känner någon annan som har det. Räkna inte bort någon – du vet aldrig vem som känner någon som har ett intressant arbete att erbjuda, tipsar Malin Lindström, Sveriges Ingenjörers expert på karriär, arbetsrätt och lön.

Läs hennes bästa råd till dig som söker nytt jobb i vår karriärguide Hitta nytt jobb. Hur du söker jobb med sociala medier får du råd om här.

Men så var det ju det här med att skriva ansökningshandlingar.

– Ett cv ska ge en snabb och tydlig bild av dina arbetslivserfarenheter, utbildning, språk- och datakunskaper samt övriga meriter såsom certifikat och utmärkelser. Det är subjektivt hur ett bra cv ser ut, men vissa generella regler finns ändå att följa, skriver Malin Lindström i karriärgudien Så skriver du dina ansökningshandlingar.

Här hittar du alla Ingenjörskarriärs och Sveriges Ingenjörers gudier om hur du söker dig vidare i karriären. Lycka till!