KARRIÄR

Efter mötet med ministern: ”Vi kan inte bara ha ingenjörer som mig”

Sveriges utbildningsminister Mats Persson.

I över tio år har organisationen Pepp arbetat för att fler kvinnor ska få upp ögonen för ingenjörsyrket. Efter en debattartikel i Ny Teknik har organisationen träffat utbildningsministern och lämnat flera förslag som de hoppas ska leta sig in i regeringens kommande strategi. ”Det är rimligt att de nyttjar vår erfarenhet”, säger grundaren Edit Wallin. 

Sedan 2013 har organisationen Pepp arbetat för att fler kvinnor ska få upp ögonen för ingenjörsyrket. Nu har företrädarna träffat utbildningsministern där de lämnade flera förslag som de hoppas ska leta sig in i regeringens kommande STEM-strategi.

Det var en nöjd trio som lämnade utbildningsminister Mats Perssons kontor på strax innan lunchtid i onsdags. Kvar på departementet fanns deras handlingsplan, en lista på sex punkter som företrädarna för Pepp – en ideell organisation som vill främja flickor och kvinnors intresse av teknikyrken – nu hoppas ska bli en del av regeringens planerade stem-strategi (stem är en förkortning för science, technology, engineering and mathematics). 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här