Karriär

Därför ska arbetsgivaren vara glad att du söker andra jobb

Foto: Lev Dolgachov / Alamy

De flesta upplever att det är lite trixigt att söka ett nytt jobb samtidigt som de har ett annat. Men nu ses en ny trend hos amerikanska teknikbolag som säger att de inte har något emot att deras anställda söker andra jobb – de kan till och med tänka sig att hjälpa till.

Publicerad

Allt fler teknikbolag säger nu att de vill veta när en anställd tittar på andra jobb. I stället för att betrakta dem som svikare hjälper de till och med personen att hitta fram till rätt jobb. Undersökningar visar att anställda som lämnar för ett högstatusjobb hos en konkurrent kan stärka både bolagets och chefens image, skriver Nordic Business Insider på sin sajt.

Netflix och Linkedin är två exempel på företag som uppmuntrar anställda att vara öppna om sitt nästa karriärsteg. Netflix skriver på sin webbsajt att det känns bra att veta att andra företag vill anställa de som lämnar företaget. Vi ser intervjuer som sker då och då utanför bolaget som hälsosam och uppmuntrar anställda att prata med sina chefer om vad de lär sig i processen".

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här