INDUSTRI

SKF ökar sin försäljning inom flygindustri, järnväg och elfordon

Kullagertillverkaren SKF.
Kullagertillverkaren SKF.

Kullagerbolaget SKF presenterar ett bättre resultat än väntat för andra kvartalet. Företaget har ökat sin försäljning – har tillväxt inom sektorerna flyg, elfordon och järnväg.

Kullagerbolaget SKF rapporterar en rörelsevinst på 3 213 miljoner kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 1 581 miljoner kronor samma period i fjol.

Aktieanalytikerna hade i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 3 254 miljoner kronor, enligt en sammanställning från Bloomberg.

Försäljningen ökade till 27 123 miljoner kronor, från 23 655 miljoner kronor under samma tid i fjol.

"Vi hade en stark efterfrågan i Europa och Asien med en organisk tillväxt på cirka 10 procent. Efterfrågan var särskilt hög inom flera av våra snabbväxande segment, såsom flygindustri, elfordon och järnväg. Inom vår järnvägsverksamhet har vi säkrat order från tre stora OEM-tillverkare som omfattar det breda utbudet i vår portfölj för olika typer av tåg" skriver vd Rickard Gustafson i ett pressmeddelande.

Framöver väntar sig SKF "en medelhög ensiffrig organisk försäljningstillväxt". För helåret behåller vi vår prognos om en hög ensiffrig organisk försäljningstillväxt jämfört med 2022".

Men oron i världen påverkar. "Vi förväntar oss också fortsatt volatilitet och geopolitisk osäkerhet på de marknader där vi är verksamma" skriver Rickard Gustafson.