Hållbar industri

Så fick han varje harv på rätt plats

Thomas Axelsson är ansvarig för PLM-systemen på Väderstad-Verkens utvecklingsavdelning. ”Det tar ett par år innan företaget når mognaden att alla naturligt upprättar sina dokument i systemet”, säger han. Foto: Stefan Jerrevång

Dokumenten finns samlade och man vet att de är färska. Hos östgötska Väderstad-Verken underlättar PLM-systemet utvecklingen av jordbruksredskap. Men för många medarbetare har det tagit flera år innan nyttan har märkts.

Publicerad

– Det är en jättestor fördel att vi nu har cadfiler­na och instruktionerna för svetsning och produktion samlade och att vi alltid vet att det är den senaste revisionen vi ser, säger Thomas Axelsson, ansvarig för PLM-systemen på Väderstad-Verkens utvecklingsavdelning.

I cirka tre år har hans företag använt sitt PLM-system i dess nuvarande form, en kombination av två tidigare system. Nu kan användarna nå alla dokument som rör en produkt på ett ställe. Tidigare höll ett system koll på cadritningarna, men exempelvis låg de viktiga svets- och produktionsinstruktionerna som lösa filer i Windows.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här