Volkswagen planerar liten och billig elbil

2020-11-27 13:39  
VW har höjt ambitionen vad gäller andelen el- och hybridbilar till 60 procent 2030 och siktar nu på att ta fram en billig och liten elbil för massproduktion. Arkivbild Foto: Markus Schreiber AP/TT

Den tyska fordonsjätten Volkswagen (VW) satsar nu hårt på att få fram en liten elbil för massproduktion, inför vad som väntas bli skärpta utsläppsregler. Projektet har arbetsnamnet "Small BEV".

Storleken på den helt batteridrivna bilen ska vara ungefär som dagens VW Polo-modeller och prislappen ska ligga på 20 000-25 000 euro (motsvarande omkring 205 000-255 000 kronor), enligt planeringsdokumentation som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.

Några detaljer om hur den nya elbilen framgår inte av planerna, inte heller när den kan vara klar för lansering eller var den ska byggas.

Läs mer: Två inhemska elbilar ska dra igång Polens industri

VW har tolkat EU:s skärpta utsläppsregler som att de måste öka andelen hybrid- och elbilar på EU-marknaden till 60 procent till 2030, upp från det tidigare målet på 40 procent.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt