Fordon

Varningen: Solkräm och handsprit skadar din bil

Solskydd är viktigt för din kropp om du är ute i solen. Men samma solkräm kan också skada inredningen på din bil. Foto: Roald, Berit

Vardagsprodukter som är gift för bilinredning. Nu varnar ingenjörer för solkräm och handsprit. "Även de mest oskyldiga produkter kan skapa problem", säger materialingenjören Mark Montgomery.

Publicerad

Vi använder allt mer rengöringsprodukter i vår vardag. Det må göra under för att bli av med bakterier – men innebär även att kemikalier på ett helt annat sätt måste tas med i beräkningen i produkt- paj materialutveckling. Det meddelar Ford som säger att de utvecklat olika testregimer för att tackla utvecklingen. Detta för att försäkra sig om att ratt, säten och övrig interiör inte slits ut i förtid. 

– Från handrengöring till solkräm och insektsmedel. Konsumenttrenderna skiftar hela tiden och nya produkter introduceras på löpande band. Och även de till synes oskyldiga kan skapa problem om de kommer i kontakt med en yta hundra- eller tusentals gånger om året, säger Mark Montgomery, materialingenjör på Ford Europe i ett uttalande.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här