Simone Giertz byggde om sin Tesla Model 3 till en pickup

2019-06-19 10:16  

Youtube-stjärnan Simone Giertz är drottningen av ”shitty robots”. Men hennes senaste projekt är av en helt annan dignitet – hon har byggt om sin Tesla Model 3 till en pickup.

(Artikeln är uppdaterad)

Svenska Simone Giertz är känd som drottningen av ”shitty robots” efter hennes många knäppa och onödiga uppfinningar. Hon har på senare tid varit på jakt efter en pickup som kan rymma allt hon behöver för att bygga sina tekniska kreationer. Men hon ville inte ha en variant som slukar en massa bensin.

I stället för att vänta tills Elon Musk och hans Tesla släpper sin utlovade utsläppsfria variant bestämde hon sig för att ta saken i egna händer.

– Elon Musk, det här är min utmaning till dig att göra världens första, funktionella Tesla pickup-truck, säger hon på sin Youtube-kanal.

Läs mer: Snart dags för Tesla-pickup – och amfibiebil?

Simone Giertz har efter ett års planeringsarbete själv byggt om en Tesla Model 3 till en ”Truckla”, med hjälp av en mekaniker, en designer och en specialist på att omvandla Teslor. Toppdelen av Teslas baksäte och bagageutrymme har tagits bort, för att ge plats för ett flak.

Hela processen har såklart dokumenterats på film:

Simone Giertz har också gjort en reklamfilm för hennes nya "Truckla", som inleds med orden: ”Nu är den här. Trucken som världen inte visste att den väntat på.”

Ania Obminska

Mer om: Tesla Truck

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt