Frukostmarodör gör nätsuccé

2015-11-11 08:30  

Simone Giertz tycker att det är helt okej att misslyckas med sina elektronikprojekt. Det senaste, en robotarm som är riktigt dålig på att servera frukost, har blivit till en nätsuccé.

Den 29 sekunder långa videon där Simone Giertz låter en robotarm fixa frukost har redan väckt uppmärksamhet världen över och gett upphov både till virala gif:ar och en artikel på Time.com.

Orsaken är inte att hon lyckas visa hur man får en bättre start på dagen med teknik, snarare tvärtom med flingor och mjölk över hela frukostbordet.

– Folk gillar robotar som är dåliga på att göra det de gör. Någonstans får det i alla fall mig att må lite bättre, robotar är kanske starkare och smartare än vad jag är men de kan inte göra frukost! säger Simone Giertz som svar på frågan varför folk gillar hennes video.

– Jag är helt okej med att det fungerar dåligt och gör det gärna dåligt för att det ska bli mer underhållande, säger hon.

Målet med robotfrukosten och hennes andra projekt, bland annat en robot som borstar tänderna, är att inspirera människor att lära sig mer om elektronik och programmering.

– Även om folk sitter och skrattar åt det här så kanske de tänker att om hon kan så kanske jag också kan.

Själv började hon intressera sig för programmering för två år sedan i samband med att hon höll på att starta ett nytt företag och var frustrerad över att hon inte själv kunde bygga det som behövdes för att få i gång produkten.

Företagsidén la hon dock ganska snart på hyllan för att i stället bli ambassadör och inspiratör för ett företag i San Francisco som tillverkar en mikrokontroller som riktar sig just till människor som vill bygga egna elektronikprojekt.

Sedan några veckor är Simone Giertz tillbaka i Stockholm för ett nytt elektronikprojekt.

– Det är lite hemligt men jag kan avslöja att det handlar om superhjältar, säger hon.

Se mer av Simone Giertzs uppfinningar här.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/E2evC2xTNWg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jonas Ryberg

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer