Nya problem på skandalflygplatsen

2012-09-04 10:57  
Arbetet står still på flygplatsen. Foto: BER

Fortsatta problem med brandskyddet och ritningar som inte stämmer överens kommer att försena öppnandet av Berlins nya storflygplats ytterligare.

Som om det inte var tillräckligt genant att behöva ställa in invigningen av Berlins internationella storflygplats BER den 3 juni i år, och först tala om att öppna efter sommaren, och sedan bestämma definitivt datum till 17 mars 2013, kommer styrelsen för flygplatsen på fredag behöva skjuta upp öppnandet ännu ett halvår.

Flera tyska medier har snappat upp information inför det stundande styrelsemötet. Fortfarande får man ingen ordning på brandskyddssystemet. Dessutom har chefen för byggarbetena stoppat vidare arbeten för att förhindra än värre kaos. Man har nämligen upptäckt att ritningar från olika entreprenörer inte stämmer överens. Nu vill byggchefen uppdatera alla underlag innan arbetena får sätta igång igen. Det beräknas ta några veckor.

Det nya troliga öppningsdatumet blir 20 eller 27 oktober 2013.

Håkan Abrahamson

Mer om: BER Flygplats

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt