Fordon

Musk: Snart kan din Tesla prata med fotgängare

Snart kan Teslor börja prata med fotgängare. Foto: AP Photo/Jae C. Hong, File
Snart kan Teslor börja prata med fotgängare. Foto: AP Photo/Jae C. Hong, File

Snart kommer din Tesla att kunna prata med folk, om du vill. Det meddelar Elon Musk på sin Twitter.

Publicerad

För att förhindra olyckor med fotgängare finns i EU och USA lagkrav på att elbilar måste ge ifrån sig ljud när de kör långsamt. Men exakt hur ljudet ska låta har de amerikanska myndigheterna inte specificerat närmare. Även signalhornen till de elbilar som kör på vägarna i staterna omfattas av ljudregler, men då bara kring ljudstyrkan. Därmed har Elon Musk sett sin chans att ha lite kul.

I oktober förra året berättade han att Tesla-ägare snart skulle kunna skräddarsy både varningsljud och signaltuta. Vad sägs om ett signalhorn som tycks prutta eller bräka, eller klapprande kokosnötter som varnar oskyddade trafikanter i omgivningen?

För den som inte har den här typen av humor finns dock en räddning. I helgen meddelade Elon Musk att elbilarna också ska kunna prata med sin omgivning.

”Tesla kommer snart att prata med folk om du vill. Det är på riktigt” skriver Elon Musk på sin Twitter. Och i ett inbäddat videoklipp hörs en Tesla Model 3 med brittisk engelska säga: ”Stå inte bara där och stirra, hoppa in!”.