Mercedes EQ S ska sätta Tesla Model S på plats

2018-04-16 06:00  
Mercedes konceptbil EQ Foto: Mercedes

En lyx-elbil som ska få Tesla Model S att se skral ut. Mercedes förbereder ett nytt flaggskepp i ny el-offensiv. Redan om fyra år ska tio nya elektrifierade modeller vara ute.

Det var under en presentation av den uppdaterade Mercedes A-Klass som Daimlerchefen Dieter Zetsche gav en inblick i framtiden för koncernen. Fram till 2022 kommer man introducera tio nya helt elektriska modeller. Det rapporterar Automotive News.

Och utav dessa kommer en vara en variant av Mercedes S-klass – det vill säga en direkt rival till Tesla Model S. Men förutom namnet på den nya modellen, EQ S, avslöjades det inte mycket.

Dock berättade Zetsche att man utöver sin rena elbilslinje kommer erbjuda plug-in hybrider med en räckvidd ”på en helt annan nivå” än dagens, samt introducera mildhybrider med 48-voltssystem.

Läs mer: Tesla slår Europas fordonsjättar

Ifjol gjorde Mercedes rekordvinst. Bolaget levererade mer bilar än någonsin – vilket innebär att man höll både BMW och Audi bakom sig i kampen om ”premium-tronen”. Men trots glada siffror är inte allt frid och fröjd. Utvecklingskostnaderna för batterier, digitalisering – samt eventuellt handelskrig mellan USA och Kina skapar mörka moln vid horisonten. Och just det senare var något som Zetsche adresserade under presentationen.

– Vi måste se till att öka flexibiliteten i lokal produktion eftersom världen generellt sett blivit mer ombytlig, sa han enligt Automotive News.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt