Här spränger han sin Tesla i luften 

2021-12-27 13:07  

Det skulle kosta hundratusentals kronor att reparera Teslan. Det tänkte Tuomas Katainen inte gå med på.

Bilar kan vara dyra att reparera och många är bekanta med den sjunkande känslan när det kommer ett kostnadsförslag från verkstaden. Inte fullt lika många gör dock som Tuomas Katainen. Efter att ha fått beskedet att hans Tesla Model S från 2013 skulle kosta omkring 200 000 kronor att laga valde han att spränga sin bil. 

– De första 1 500 kilometrarna var trevliga. Sedan började jag få felmeddelanden. 

Tuomas Katainen fick sin Model S bogserad till en auktoriserad verkstad. Efter en månad fick han beskedet att hela batteripacket var tvunget att bytas och att någon garanti inte återstod. Tekniksajten The Verge skriver att det bör gå att få en reparation till ett betydligt lägre pris via en icke auktoriserad verkstad.

Tuomas Katainen. Foto: Pommijätkät

Men Katainen hade bestämt sig: han skulle hämta Teslan och spränga den i luften. Och det var inga tomma ord. 

Med hjälp av gänget bakom Youtube-kanalen Pommijätkät – som ungefär kan översättas till Sprängsnubbarna – skred han till verket. Bilen placerades i ett gammalt stenbrott i Jaala i södra Finland och lindades in i 30 kilo dynamit. Men Tuomas Katainen lät inte sprängladdningarna detonera förrän en krocktestdocka föreställandes Elon Musk hade placerats i förarsätet. 

Resultatet? Ja, se själv i videon nedan.

Peter Ottsjö

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt