Fordon

Hacka Tesla – vinn en bil

Lyckas du hacka en Tesla? Då kan du vinna en bil. Foto: TT
Foto: Thommy Tengborg / TT

Miljoner i prispengar samt en sprillans ny bil. För att möta problemet med cybersäkerhet kommer Tesla öppna plånboken samt ge bort en Model 3 till den hackare som hittar säkerhetsbrister i bilen.

Publicerad

Eventet Pwn2Own samlar världens bästa hackers inom en rad kategorier. Under årets upplaga (den tolfte i ordningen) ligger ett riktigt fint pris i tävlingspotten. Vinnaren i kategorin Automotive kommer nämligen att kunna köra hem i en ny Tesla Model 3. Därtill kommer hackare kunna vinna rejäla summor pengar för varje brist de hittar i tillverkarens system.

Mest pengar ger hack som påverkar bilens gateway (styrdrivlinan, chassi och andra hårdvarukomponenter), autopilot-system (systemet för förarassistansprogram) eller VCSEC (säkerhetsfunktioner). Var och en av dessa ger Tesla 250 000 dollar, motsvarande 2 250 000 kronor, för. Men med tanke på hur vitala systemen är – så är det inte konstigt att Tesla halar fram lädret. För att få pengarna måste hackaren ta sig in i systemen och få dem att kommunicera med en piratstation eller annan skadlig enhet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här