Fordon

Geely flyttar kinesiska bolag till Göteborg

Den svenska delegationen bestående av bland andra kommunstyrelsens i Göteborgs ordförande Ann-Sofie Hermansson och Stefan Löfven samt representanter från Geely. Foto: Geely

Geelys planerade innovationscentrum i Göteborg innebär att flera kinesiska koncernbolag och partners flyttas till staden.

Publicerad

På onsdagen undertecknade Geely och Göteborgs stad en avsiktsförklaring om att Geely vill bygga ett innovationscentrum på Lindholmen. Det blir omkring 70 000 kvadratmeter stort och ha plats för 3 500 kontorsplatser. Kinesiska Geely äger bland annat Volvo Cars samt utvecklingsbolaget Cevt som på bara några år växt till 2 200 anställda i Sverige.

Innovationscentrumet kommer framför allt att koncentrera Cevts verksamhet som i dagsläget är utspridd i 14 olika lokaler i Göteborg. Några av byggnaderna kommer dock att behållas som de är eftersom stora investeringar i exempelvis labbmiljö har gjorts, berättar Stefan Lundin, kommunikationschef Cevt. Kontoret i Trollhättan påverkas inte det nya centret eftersom det fungerar som ett tillfälligt kontor för de många pendlarna.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här