Fordon

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

Foto: Airbus
Foto: Airbus

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet.

Publicerad

En rad bil- och flygplanstillverkare har investerat stort i att allmänheten kommer låta sig skjutsas i flygfarkoster som bygger på drönarteknik – och inom tid ska resorna göras utan en pilot vid spakarna. Airbus är redan gång med att rulla ut sitt nya trafikkontrollsystem avsett för den framtida mobiliteten, och till sommaren ska deras unmanned traffic management (UTM) testas, då som understöd till existerande helikoptertjänster. Bolaget vill ännu inte avslöja vilka städer som berörs.

Men har långt har de framtida kunderna kommit i sin acceptans kring den nya tekniken – och det faktum att luftrummet kommer fyllas av surrande farkoster? Airbus hävdar att allmänheten nu är på väg att anamma den nya mobiliteten. De grundar detta på en egen studie där 44 procent av de tillfrågade ger sitt stöd/starkt stöd till utvecklingen. Och 41 procent anser att farkoster av typen drönartaxis är säkra/väldigt säkra.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här