Tyska Lilium vill lansera obemannad flygtaxi

2018-11-09 09:04  
Taxi från London till Paris, på bara en timme, det är Liliums vision. Foto: TT

Snart kan du ta en taxi från London till Paris, på en timme. Det hoppas i alla fall det tyska startup-bolaget Lilium som i april förra året lyckades med sin första obemannade testflygning av sin elektriska flygfarkost.

Nu drar företaget uppmärksamhet till sig när man anställer flera tunga namn inom branschen, rapporterar tekniksajten Engadget.

Mirko Reuter, chef för Audis självkörande bilar, och Jakob Waeschenbach, tidigare chef för utrustningsinstallation på flygplanstillverkaren Airbus, är några av namnen som har lockats över.

Läs mer: Lilium: ”Vi är först i världen med elektrisk jetmotor”

Flygfarkosten har en hastighet på 300 kilometer i timmen och en räckvid på 300 kilometer. Tanken är att en självkörande taxiservice ska lanseras med fordonen 2025, men företaget står inför samma problem som självkörande bilar. Man behöver övertala beslutsfattare och allmänheten om att det här är ett säkert och hållbart transportsätt som kan samsas med den vanliga trafiken.

Mer om: Startup Lilium

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt