SD vill satsa på innovativ miljöteknik och kärnkraft

2018-08-14 16:01  
Sverigedemokraternas Martin Kinnunen (tv), talesperson i miljö- och klimatpolitiska frågor, och Mattias Bäckström Johansson, energipolitisk talesperson presenterar nya förslag på klimat- och energiområdet ur kommande valmanifest under en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sverigedemokraterna vill öka internationella klimatinvesteringar och införa ett nytt anslag i statsbudgeten, "innovativ miljöteknik", med 500 miljoner kronor vardera.

Sverigedemokraterna vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med 500 miljoner kronor.

– Det är den enskilt mest effektiva åtgärden om man vill minska utsläppen av växthusgaser, säger SD:s miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen.

Läs mer: Sverigedemokraterna avvikande parti i klimatpolitiken

Partiet vill också införa ett nytt anslag i statsbudgeten, "innovativ miljöteknik", införs på 500 miljoner kronor.

Förslagen finns med i SD:s kommande valmanifest, men presenteras redan nu på grund av den pågående klimatdebatten.

Samtidigt vill SD skära ned i den rödgröna regeringens klimatinvesteringar och satsningar.

Läs mer: Så ska Alliansen få fler att köra klimatsmart

– Vi och Alliansen är i princip fullständigt eniga om att regeringens klimatåtgärder är felriktade och ineffektiva, säger Kinnunen.

Ytterligare förslag i det kommande valmanifestet är att avskaffa bränslesubventioner inom gruvindustriell verksamhet, vilket uppges spara 350 miljoner kronor årligen åt staten.

SD vill också att staten i ägardirektiv till Vattenfall om att fortsätta driva kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och 2.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt