SD vill satsa på innovativ miljöteknik och kärnkraft

2018-08-14 16:01  
Sverigedemokraternas Martin Kinnunen (tv), talesperson i miljö- och klimatpolitiska frågor, och Mattias Bäckström Johansson, energipolitisk talesperson presenterar nya förslag på klimat- och energiområdet ur kommande valmanifest under en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sverigedemokraterna vill öka internationella klimatinvesteringar och införa ett nytt anslag i statsbudgeten, "innovativ miljöteknik", med 500 miljoner kronor vardera.

Sverigedemokraterna vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med 500 miljoner kronor.

– Det är den enskilt mest effektiva åtgärden om man vill minska utsläppen av växthusgaser, säger SD:s miljöpolitiske talesperson Martin Kinnunen.

Läs mer: Sverigedemokraterna avvikande parti i klimatpolitiken

Partiet vill också införa ett nytt anslag i statsbudgeten, "innovativ miljöteknik", införs på 500 miljoner kronor.

Förslagen finns med i SD:s kommande valmanifest, men presenteras redan nu på grund av den pågående klimatdebatten.

Samtidigt vill SD skära ned i den rödgröna regeringens klimatinvesteringar och satsningar.

Läs mer: Så ska Alliansen få fler att köra klimatsmart

– Vi och Alliansen är i princip fullständigt eniga om att regeringens klimatåtgärder är felriktade och ineffektiva, säger Kinnunen.

Ytterligare förslag i det kommande valmanifestet är att avskaffa bränslesubventioner inom gruvindustriell verksamhet, vilket uppges spara 350 miljoner kronor årligen åt staten.

SD vill också att staten i ägardirektiv till Vattenfall om att fortsätta driva kärnkraftsreaktorerna Ringhals 1 och 2.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt