Energi

Räddningsarbetarna hyllas som hjältar

På Twitter har anhöriga till männen skrivit meddelanden som: 'Min pappa åkte tillbaka till kärnkraftsverket. Jag har aldrig sett min mamma gråta så mycket”, ”människorna på kärnkraftverket kämpar, offrar sig själva, för att skydda dig” och ”snälla pappa, kom tillbaka levande”. Foto: AP Photo/Scanpix
På Twitter har anhöriga till männen skrivit meddelanden som: "Min pappa åkte tillbaka till kärnkraftsverket. Jag har aldrig sett min mamma gråta så mycket”, ”människorna på kärnkraftverket kämpar, offrar sig själva, för att skydda dig” och ”snälla pappa, kom tillbaka levande”. Foto: AP Photo/Scanpix

180 japanska arbetare kämpar för att kärnkraftsolyckan i Fukushima Daiichi inte ska förvärras ytterligare. I Japan har de nu blivit anonyma hjältar. Regeringen har medvetet valt att inte avslöja deras identiteter.

Publicerad

Hjältarna har i Japan blivit symbolen för plikt och ära.

- Min man är väl medveten om att han riskerar strålskador, säger en kvinna, vars man arbetar med kylningen på kärnkraftsverket till BBC News.

I ett mejl till henne har han skrivit: ”Fortsätt lev ett bra liv. Jag kan inte komma hem på ett tag”.

På Twitter har anhöriga till männen skrivit meddelanden som: "Min pappa åkte tillbaka till kärnkraftsverket. Jag har aldrig sett min mamma gråta så mycket”, ”människorna på kärnkraftverket kämpar, offrar sig själva, för att skydda dig” och ”snälla pappa, kom tillbaka levande”.

Läs resten av artikeln på tidningen Arbetarskydds nätupplaga