Elbilar

Porsche tar rygg på Tesla – ska bygga ett eget laddnätverk

Porsche utlovar att varje station ska ha mellan 6-12 laddpunkter, på minst 350 kW eller mer. Foto: Alexander Migl
Porsche utlovar att varje station ska ha mellan 6-12 laddpunkter, på minst 350 kW eller mer. Foto: Alexander Migl

Teslas Superchargers har bidragit till stor kundlojalitet. Nu ska Porsche bygga ett liknande laddnätverk för sina kunder längs Europas viktigaste vägar.

Publicerad

Tesla tog en stor risk när de bestämde sig för att även bygga ett laddnätverk för sina elbilar. Det har krävt tunga investeringar, men i dag har biltillverkaren en påtaglig konkurrensfördel med sina drygt 2 000 stationer och mer än 20 000 Superchargers.

Inför lanseringen av elbilen Taycan i Japan flaggade Porsche för att ABB skulle bygga ett lokalt nätverk avsett för köparna i landet. Nu meddelar Porsche att man ska skapa ett stort europeiskt laddnätverk för märkets kunder, i stil med Teslas. Det rapporterar Electrek.

Porsches stationer kommer att byggas efter Europas viktigaste leder och är tänkt att utgöra ett komplement till laddnätverket Ionity, där biltillverkarens moderbolag Volkswagen Group är en av delägarna tillsammans med BMW Group, Daimler, Ford och Hyundai.

– En viktig förutsättning för elektromobilitet är snabb och tillgänglig laddning. Det är därför som vi nu arbetar på detaljerna kring ett koncept för våra egna snabbladdningsstationer. Varje station kommer att ha mellan 6-12 laddpunkter med en kraft på minst 350 kW eller mer. Det kommer även att finnas ett loungeområde som är utrustat för självservice, som man kan använda med hjälp av sin mobiltelefon, säger Porsches vd Oliver Blume enligt Charged EVs.

När Porsches laddnätverk kan stå klart är ännu oklart.