Peugeot E-208 får längre räckvidd

2022-10-06 11:10  
Peugeot E-208. Foto: Peugeot

Ett motorarv från storebror samt uppdaterad batteriteknik. Det är vad Peugeot lockar med i uppdaterade E-208 som nu officiellt ska klara 400 km på en laddning.

Det är nu några år sedan som Peugot lanserade sin E-208. Till nästa årsmodell uppdateras bilen och då händer det grejer. Den stora nyheten är att modellen får ärva en del av den senaste tekniken från storebror E-308 – och den gör skillnad.

Först och främst petar man ner en ny motor. Det innebär att effekten höjs från 100 kW/136 hästkrafter till 115 kW/ 156 hästkrafter. Men det mest intressanta är faktiskt inte effektökningen utan vad kraftverket klarar av när det kommer till att vara effektiv med elektroner.

Peugeot anger att den nya motorn ska kunna leverera en officiell förbrukning på låga 1,2 kWh/mil och tack vare ett nytt batteripack på 51 kWh (49,1 kWh netto) ska man nu komma 400 km per laddning.

Läs mer: Stellantis strategi: fyra nya elbilsplattformar – så här blir de

Ingen skillnad på snabbladdningen

För de som har järnkoll på 2022 års specifikationer kan nämnas att ökningen är 10,5 procent eller 38 km.

En parameter som inte förändrats med uppdateringen är snabbladdningskapaciteten. Denna är fortfarande 100 kW och det innebär att man ska kunna ladda 20 till 80 procent på cirka 25 minuter.

Om uppdateringen innebär nytt pris återstår att se – men Peugeot uppger att den nya versionen kommer att vara ute på marknaden 2023.

Läs mer: Lista: Alla elbilar – så mycket kostar privatleasingen

Felix Björklund

Mer om: Peugeot Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt