Elbilar

Nya elbilen Volkswagen ID.3 – nu går den att beställa

Nu går Volkswagen ID.3 att beställa. Foto: Felix Björklund
Under ett evenemang i Berlin öppnade Volkswagen orderböckerna på sin kommande eldrivna bilmodell. Foto: Felix Björklund
Volkswagen ID börjar levereras hösten 2019. Foto: Ingo Barenschee

En folk-elbil vid namn ”3” – och nej, det är inte en Tesla. Under ett evenemang i Berlin öppnade Volkswagen orderböckerna och avslöjade namnet på sin kommande eldrivna modell. Och det kommer vara full rusning, för initialt handlar det om 30 000 bilar.

Publicerad

Det är nu över ett år sedan som Volkswagen började trumma igång lanseringen för sin kommande elbil. Och över året har en elbilsplattform, hållbarhetsstrategi och målbild presenterats. VW har dock valt att hålla säljkåren i schack, men nu öppnar man dammluckorna – och under ett evenemang i Berlin presenterades Volkswagen ID.3… eller i varje fall beställningsblanketten för den.

– För oss handlar det här inte enbart om introduktionen av en ny produkt, det här handlar om en ny attityd och en ny VW stil – och början av en ny rörelse. I dag startar vi den paneuropeiska försäljningen för ID, sa Jürgen Stackmann, försäljningschef för Volkswagen vid ”lanseringen”. 
Initialt handlar det om 30 000 så kallade First Edition-bilar som kommer att gå att förbeställa. Men även om bilen nu går att för-förbeställa – har VW inte visat upp en slutgiltig produkt. Exakt vad bilarna kostar är inget som VW heller berättar – utan man nöjer sig med att säga att den släpps i tre versioner, som alla kostar under 40 000 euro.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här