Elbilar

Nu får Volvo- och Polestar-ägare rabatt hos Ionity

Foto: Polestar
Foto: Polestar
Foto: Volvo Cars
Foto: Volvo Cars

Ett avtal som innebär att snabbladdning vid långresor blir billigare. Genom samarbetet med Plugsurfing kommer de som kör en XC40 Eller Poelstar 2 att i sommar kunna halvera sina kostnader vid en Ionity-station.

Publicerad

För de som kör elbil på långresor gäller det att ha koll. De enorma prisskillnaderna som råder på snabbladdning kan vara riktigt irriterande och ett tydligt exempel står Ionity för. Laddkedjan har ett pris på 8,70 kr/kWh, men det konglomerat av märken som äger företaget har separata avtal vilket kapar kostnaden rejält.

Nu kan även Volvo och Polestar sälla sig till rabatt-gänget. Detta då man genom laddningsplattformen Plugsurfing har förhandlat sig till en bra deal. Från och med den 1 juli så kommer de som rattar en XC40 (framöver även C40) samt Polestar 2 att istället för 8,70 bara betala 3,53 kr/kWh vid Ionity-laddarna. Och detta pris gäller vid samtliga av laddkedjans 340 stationer runt om i Europa.

– Det här samarbetet är ett första steg i vår globala ambition att hjälpa våra kunder av Recharge-bilar att resa snabbt till en mycket lägre laddningskostnad, oavsett var de befinner sig, säger Oliver Loedel, ansvarig för ekosystemen kring elektrifiering på Volvo Cars, i ett uttalande.

En nyhet som kommer lite senare i år är att Volvo även uppdaterar sin mobilapp som då går från att vara en bil-app till vad man beskriver som en ”konsoliderad digital laddningsplattform". Då ska man ha integrerat funktioner såsom navigering till laddstationer, fjärrstyrning av laddning, laddningsnotiser och betalningar. Saker som ska göra att det blir enklare och mer bekvämt att vara elbilsägare.