Elbilar

Hyundai avslöjar mer detaljer om sin rattlösa konceptbil Prophecy

Förarkupén liknar inget annat som finns på marknaden i dag. Foto: Hyundai
Hyundais koncept Prophec är som hämtad ur en scifi-film. Foto: Hyundai
Den mest uppseendeväckande detaljen är att konceptbilen saknar rätt – i stället styrs fordonet med två joystickar. Foto: Hyundai
Med knapparna som finns på joystickarna ska man kunna sköta 90 procent av bilens funktioner, enligt Hyundai. Foto: Hyundai

I Hyundais koncept Prophecy har ratten bytts ut mot två fjärrkontroller. Och du kan be elbilen att ställa in vad den tycker är en bra sittposition utifrån din längd och vikt. 

Publicerad

Enligt tillverkaren ska elbilen Prophecy förkroppsliga optimistisk futurism – och futurismen är utan tvekan representerad. Det har gått en månad sedan Hyundai presenterade konceptet som visar tillverkarens designriktning såväl som ”kommande teknikevolution”. Nu lyfter koreanerna lite mer på locket och avslöjar en del nya grepp.

Det mest uppseendeväckande är att ratten har ersatts av två joystickar. Den ena är placerad till höger om föraren i bilens mittkonsol, och den andra till vänster i dörrsidan. Med knapparna ska man kunna sköta 90 procent av bilens funktioner, detta med minimal ansträngning. I enlighet med Hyundais Intuitive Human Interface behöver föraren aldrig engagera sig i andra reglage än sina joystickar.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här