Bygg

Avhopp från inomhusbacke

Med en höjd på 160 meter blir inomhusskidbacken i Bålsta dubbelt så hög som Globen i Stockholm. Bild: Skipark360
Med en höjd på 160 meter blir inomhusskidbacken i Bålsta dubbelt så hög som Globen i Stockholm. Bild: Skipark360

Skipark 360 skulle driva en enorm inomhusanläggning för slalomåkning i Bålsta. Men nu avvecklas företaget och Håbo kommun har hoppat av planerna.

Publicerad

Visionen var en 135 meter hög anläggning för alpin skidåkning. Tanken var att erbjuda skidåkning året runt. Även längdskidåkarna skulle få en tre kilometer lång skidtunnel.

Kostnaden skulle landa på mellan 1,5 och 2 miljarder kronor och ett partneringavtal tecknades med NCC.

Men nu ska bolaget Skipark 360 likvideras. Advokaten som sköter likvidationen, Pierre Pettersson, säger att bolagets finansieringsarbete inte har gått i lås, men hävdar att projektet kring skidbacken kommer att leva vidare:

-En ny struktur ska driva projektet vidare. Diskussioner pågår med ett antal olika investerare. Nu hittar vi en bättre lösning än vad som har varit fallet tidigare. Det blir en nystart i projektet.

Hur många potentiella finansiärer som han diskuterar med vill Pierre Pettersson inte avslöja. Men han säger att intresset för att vara med och betala för en inomhusskidbacke är stort.

-I nuläget är jag helt övertygad om att det kommer en ny stark struktur på plats, säger Pierre Pettersson.

Håbo kommun har dock dragit öronen åt sig. Redan i februari meddelade kommunen bolaget att man ville se en ny affärsplan, för att den dåvarande inte var tillräckligt bra, och bevis på nya investerare.

-Tyvärr har Skipark 360 inte presenterat vare sig en ny affärsplan eller nya investerare och därmed finns inte längre förutsättningar för något intentionsavtal eller detaljplaneprogram, säger Håbo kommuns kommundirektör Per Kjellander i ett pressmeddelande.

Nu ska kommunen i stället arbeta vidare med en detaljplan för industri, handel och kontor för markområdet.