ELBILAR

Så ska Tesla ”bli av” med alla gratisladdare

I begynnelsen lockade Tesla kunder med löftet om gratis laddning – för alltid! Men tiderna ändras och nu vill tillverkaren försöka bli av med bilar som fortfarande har kvar det förmånliga avtalet.

När Tesla lanserade Model S 2012 var gratis laddning ett av försäljningsknepen för att få folk att skippa bensin och hoppa på elbilståget. Och inte nog med att det var gratis ett litet tag – fram till 2017 sålde man sina bilar med kostnadsfri snabbladdning vid Teslas Supercharger-stationer för hela bilens livstid.

I dag är situationen en annan och Tesla behöver inte kasta in gratisladdning för att bli av med bilar.

Men året 2023 förefaller det som att inte bara har Tesla slutat med allt vad gratis heter, man vill även se till att bli av med alla som fortfarande inte bytt ut sin bil.

Reddit har det uppdagats att ägare till bilar med gratisladdning fått ett mail med ett erbjudande. I detta står det att de som byter in sin Model S/X med gratis livstidsladdning mot en ny (utan gratisladdning) får man ett påslag på inbytesvärdet på 5 000 dollar.

Det kan låta lockande att få extra påslag på sin begagnade bil, men många ägare förefaller inte vilja hoppa på det tåget. Tesla har tidigare erbjudit 3 000 dollar eller tre års gratis snabbladdning för att förmå ägare av ”livstids-gratis-laddning” att byta bil. Tydligen är det få som nappar på dessa erbjudanden att byta sina kostnadsfria mil mot extra inbytesvärde.