TECH

Teknikgiganten Apple bröt förbannelsen – intäkterna ökar

Apples vd Tim Cook. Arkivbild.

Amerikanska teknikjätten Apple slår marknadens förväntningar i sin delårsrapport som presenterades på torsdagen – och lyckas undvika ännu ett kvartal med minskade intäkter.

Publicerad Uppdaterad

Resultatet landar på 2,18 dollar per aktie samtidigt som intäkterna steg med 2,1 procent till 119,6 miljarder dollar, rapporterar CNBC.

Analytikerna väntade sig i genomsnitt att bolagets vinst skulle uppgå till 2,10 dollar per aktie under första kvartalet, och att intäkterna skulle landa på 117,9 miljarder dollar, motsvarande drygt 1 225 miljarder kronor.

Resultatet ska ses i ljuset av de fyra föregående kvartalen där Apple där intäkterna har minskat. Trendbrottet är en följd av en stark försäljning av Iphone-telefoner, som hjälpte till att kompensera för en svag utveckling för bolaget på marknaden i Kina.

Intäkterna för Iphone-försäljningen landade på knappt 68 miljarder dollar.

Kvartalet, som avslutades i december, är Apples största under året sett till försäljning och den första hela försäljningsperioden för den senaste Iphone-modellen som lanserades i september.

Apples aktie steg 1,3 procent fram till börsens stängning, men backade något i efterhandeln när delårsrapporten presenterats.