Alibaba investerar i Klarna: "Fördjupar samarbetet"

2020-03-05 08:21  
Alibaba köper en minoritetspost i Klarna. På bilden Alibabas grundare Jack Ma (till vänster) och Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: TT

E-handelsgiganten Alibaba öppnar plånboken och köper en minoritetspost i den svenska betaltjänsten Klarna.

Investeringen görs via Ant Financial Services Group, Alibabas finansenhet, och motsvarar mindre än en procent av Klarna-aktierna, säger en källa till nyhetsbyrån Reuters.

Ges större plats  i Alibabas ekosystem

För Klarnas del innebär affären att bolagets betaltjänster ska börja erbjudas på bredare front i den kinesiska IT-jättens ekosystem, som bland annat består av handelsplatsen alibaba.com.

Läs mer: Deras ”seende” drönare ska förhindra elavbrott

"Det kommer att fördjupa pågående samarbeten mellan Klarna och Alipay, som för närvarande möjliggör för AliExpress, den globala e-handelsplatsen på Alibaba, att använda Klarnas populära ”Betala senare”-lösning på flera marknader", säger Klarna i ett uttalande.

Klarnas vd: Innovationerna i Kina är otroliga

Enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski är bolagets ambition att fortsätta växa i Europa, men han säger samtidigt att Kinas innovationstakt är så pass hög att betalbolaget måste finnas på den marknaden.

Läs mer: Startupens smarta lagerrobot packar Zalandos skor

-Den amerikanska marknaden ses ofta som riktmärket för vad det innebär att vara konkurrenskraftig, men i min värld går den inte ens att jämföra med den kinesiska. Innovationerna där är helt otroliga. Speciellt när det kommer till appar och betalningslösningar. Men för Klarna ser vi större möjligheter på andra marknader, säger Sebastian Siemiatkowski i ett pressmeddelande.

Kalle Wiklund

Mer om: Klarna

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt