ANNONS FRÅN RITTAL

Rittal möter elektrifieringens utmaningar med anpassade lösningar

Håkan Persson, Business Unit Manager på Rittal.

När energiomställningen går i en allt snabbare takt ökar också energisektorns kostnadstryck. Parallellt krävs en utbyggnad av elnätet för att leveranssäkerheten ska kunna säkerställas. Standardiserade och samtidigt flexibla lösningar som kan anpassas efter individuella behov blir allt viktigare. Håkan Persson, Business Unit Manager för Energy & Power Solutions i Skandinavien på Rittal berättar mer.

Publicerad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

– Elektrifieringen är det som fått störst genomslag i den omställning som pågår. Problemet är att infrastrukturen och den mängd energi och el som krävs för att elektrifiera industrin och vårt samhälle inte finns idag. Där råder ett stort behov av utbyggnad av nätet och med det krävs nya standardiserade lösningar som kan produceras i stora mängder, säger Håkan.

Rittal är med över 60 års erfarenhet inom inkapsling, klimatkontroll, kraftdistribution, IT-infrastruktur, mjukvara och service en ledande systemleverantör. Som ett svar på industrins utmaningar har de tagit fram anpassade lösningar för energiindustrin.

– Vi erbjuder standardiserade systemlösningar där vi har fokus på just distribution. Det driver hela marknaden när man pratar om energi och kraft. Det behövs idéer och investeringar. Ta till exempel elbilar som ska laddas. Där finns det inte bara ett svar eller en lösning för hur vi ska kunna ladda alla bilar, allt eftersom de blir fler. Man måste kunna lagra elen och distribuera vid behov. Elnätet klarar inte att leverera den mängd och kvalitet som krävs, därför behövs lagringslösningar.

Framtidens energisystem är digitalt

Den pågående energiomställningen och den decentralisering i kraftkällor som vind och sol bidrar med innebär en hel del utmaningar för industrin. Håkan menar att det är standardiserade lösningar som ger en kostnadseffektivitet och en kvalitetsnivå som alla vinner på.

– Vi är med och tar fram lösningar som sedan blir standard och som kan produceras i mängder. Vi arbetar tätt med våra kunder för att lösa de problem som uppstår. Våra systemlösningar har fördelen att de uppfyller branschspecifika behov. Därför kan vi hjälpa våra kunder att möta framtidens krav och framtidens energisystem är ett digitalt sådant.

Rittal är med i processen från ax till limpa, från design till drift och enligt Håkan är det deras framgångsstrategi.

– Vår erfarenhet och vår position ger oss en unik utgångspunkt när det kommer till att hitta nya lösningar. Vi erbjuder allt från processanalys och automatisering inom tillverkningsindustrin för automationsutrustningar till snabba leveranser av standardprodukter direkt från lagret. Det som är spännande är att kunna erbjuda kunden anpassade och kompletta systemlösningar från en och samma leverantör.

Läs mer om Rittals lösningar för hållbar energiförsörjning.