Microsoft varnar för bugg i Windows 10

2018-04-16 14:45  
Foto: Øijord, Thomas Winje

Öppnar upp ett säkerhetshål för hackers att stjäla ditt lösenord.

Användare av Windows 10 har informerats om att det finns en allvarlig bugg i operativsystemet, rapporterar den brittiska tidningen Express.

Säkerhetshålet finns i Microsofts e-postprogram Outlook, vilket en hacker kan nyttja för att komma åt inloggningsuppgifter till datorn.

Genom att en hacker övertygar en Outlook-användare att förhandsgranska ett rich text-meddelande som innehåller OLE-objekt, kan känslig information avslöjas och det är allt som krävs.

Buggen rapporterades till Microsoft redan i november 2016, men det har tagit dem lång tid att finna en lösning på problemet. Det är först nu som problemet sägs vara löst, efter Microsofts senaste säkerhetsuppdatering.

Uppmanas blockera portar

Samtidigt rapporteras det att säkerhetsuppdateringen inte har löst problemet till hundra procent, då nätverksadministratörer fortfarande uppmanas att blockera vissa portar för att undvika att användare ska drabbas, enligt SEI Insights.

Christoffer Bertzell

Mer om: Windows Buggar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt