Test: Redmi Buds 3 Pro – ”Budgetlurar som krossar konkurrenterna”

2022-05-12 10:38  

Tänka va. Du behöver inte betala över 2 000 kronor för ett par riktigt bra trådlösa in-ears. Det visar Xiaomi med Redmi Buds 3 Pro, skriver Viktor Krylmark som har testat.

Redmi Buds 3 Pro är ett par trådlösa hörlurar av modellen in-ears. De kostar runt 690 kronor. Kan de vara något att ha? Ja, jag tycker faktiskt det.

Det ska erkännas att jag var skeptisk till dessa hörlurar redan när de landade på mitt bord. Jag har testat många hörlurar. Samtliga har varit dyrare än dessa. Jag har testat ”premiumlurar” för nära 2 000 kronor, som inte alls levererat. 

Så vad kan dessa budgetlurar tänkas ha att komma med? En hel del visar det sig.

Redmi Buds 3 Pro kommer i en anspråkslös laddningsask, liten nog att få plats i byxfickan. Öppnar man locket skymtar man de spegelblanka lurarna. Utsidan av hörlurarna är av någon sorts blank plast som påminner om en vattendroppe på en spegel. Kanske inte designen jag hade valt – men den sticker ut ur mängden. Enda nackdelen med laddningsasken är att hörlurarna är lite bökiga att plocka ur.

Aktiv brusreducering som gör skillnad

Efter en smärtfri uppstart, med parkopplade lurar till min mobiltelefon (en Oneplus) och installerad app är jag redo att börja testa. Och vet du, det blir tyst.

Jag hade inte räknat med att den aktiva brusreduceringen faktiskt skulle vara så här bra. Jag har som sagt testat andra och dyrare hörlurar som även de är rustade med aktiv brusreducering, som varken gjort från eller till. Men med Redmi Buds 3 Pro är skillnaden märkbar. Utan andra ljud från lurarna blir omgivningen dämpad. I kombination med (inte ens hög) musik försvinner omvärlden helt. Gillar man inte brusreducering går den att stänga av. Det går också att aktivera genomlyssning istället, om man vill höra allt som sker runt om en.

Eftersom brusreduceringen är så bra lyfter ljudet från hörlurarna. Jag har ärligt talat inget att klaga på här. Det är klart, och basen okej, men inte briljant.

Xiaomis hörlurar Redmi Buds 3 Pro. Bra lurar till billig peng. Foto: Viktor Krylmark

När jag pratar i telefon uppfattas min röst klar och bra – men lite metallisk. Som att min röst efterföljs av ett litet oskönt metalliskt eko. 

På den där blanka utsidan sitter touchplattorna, det vill säga ytan som du styr hörlurarna med. De fungerar som förväntat, svarar snabbt vid tryck och jag behöver inte trycka hårt för att mina kommandon ska uppfattas. I appen (ej officiell utan man får använda sig av Mi buds M8) kan du ställa in hur du vill att hörlurarna ska agera vid låt säga 2 eller 3 tryckningar.

Men när det kommer till funktioner är hörlurarna begränsade. Man får nöja sig med att kunna byta låt, pausa, ändra genomlyssning/brusreducering eller aktivera röstassistenten. En fiffig funktion i appen är örontest. Alltså: när du provar gummipluggar kan hörlurana känna ifall de ligger rätt. Utöver det finns örondetektion: funktionen som pausar musik automatiskt när du tar ur en lur, och fortsätter spela när du sätter tillbaka den.

Bra batteritid i Buds 3 Pro

Batteritiden matchar storspelarna. Utan brusreducering kan du använda hörlurarna upp till 6 timmar. I kombination med laddningsasken får du upp till 28 timmars lyssningstid. Laddningsasken tar 2,5 timmar att ladda full och det gör du via en usb-c-sladd.

Hörlurarna är lätta. En lur väger in på 4,9 gram. Trots det är lurarna väldigt otympliga. Det märks att Xiaomi har tryckt in mycket teknik här. Designen på hörlurarna är till följd av det avlång och sticker därför ut onödigt långt ut från örat. Här märks att vi har att göra med budgethörlurar.

Redmi Buds 3 Pro, tåget stör inte med den aktiva brusreduceringen. Foto: Xiaomi

Designen leder till att de inte gärna sitter på plats som man vill, i alla fall inte på mig. Vid stillasittande är inte detta ett problem. Men när jag är ute och rör på mig får jag peta dem på plats mer än vad jag vill. 

Det här är också mitt enda problem med Redmi Buds 3 Pro. De låter oväntat bra, har bra batteritid och erbjuder tillräckligt många funktioner. Dessutom behöver du inte spränga banken om du ska köpa ett par.

Fakta: Redmi Buds 3 Pro

Aktiv brusreducering: Ja.

App: Ja men inte dedikerad. Man får använda sig av Mi buds M8.

Styrning: Touchplattor på utsidan av hörlurarna.

Bluetooth: 5.2. Erbjuder Multipoint. Alltså: du kan ansluta med flera blåtandsenheter, och byta mellan dem. 

Trådlös räckvidd: Upp till 10 meter.

IP-klass: IPX4.

Batteritid: Upp till 6 timmar (utan brusreducering), eller upp till 28 timmar med laddningsasken

Pris: Cirka 690 kronor.

Viktor Krylmark

Mer om: Xiaomi Hörlurar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt