Titantextil för snabb simdräkt

2009-08-11 08:58  

Efter förbudet mot gummi i simdräkter för tävlingar kommer nu ett alternativ - titantextil.

Det är japanska gummitillverkaren Yamamoto Corp som tagit fasta på regeländringen efter årets simtävlings-VM i Rom, då internationella tävlingskommittén beslöt att de tidigare gummibaserade simdräkterna inte ska få användas i fortsättningen.

Yamamoto som tidigare var en stor leverantör av det gummibaserade materialet Biorubber Swim har nu utvecklat ett nytt material för simdräkter. Det baseras på polyester med insidan täckt av ett tunt lager titanlegering för att minska temperatursänkningar i kroppen.

Trots att materialet inte innehåller gummi ska det kallas Biorubber Swim TX eftersom varumärket Biorubber Swim förknippas med Yamamotos material för simdräkter.

Enligt Yamamoto ska materialet minska flödesmotståndet i vatten till samma nivå som det tidigare gummibaserade materialet.

Håkan Abrahamson

Mer om: Titan Simdräkt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer