Se längsta bilhoppet

2011-06-07 13:02  

Stuntmannen Tanner Foust har slagit nytt världsrekord i längdhopp för bilar. På en ramp som är en kopia av en leksak.

Hot Wheels är en klassisk leksak. Ett högt torn där bilar rullar ner längs en ramp för att få fart och flyga genom luften.

Nu har leksaken byggts i verklig storlek och använts för att sätta världsrekord i längdhopp för bilar. Från den 27 meter höga rampen störtade stuntmannen Tanner Foust ner med sin fyrhjulsdrivna bil på 850 hästkrafter och flög genom luften 101 meter innan han landade. Med ett hopp som var nio meter längre än det tidigare världsrekordet som sattes 2009.

Luftfärden varade i drygt fyra sekunder och sågs av 400 000 åskådare som firade 100-årsjubilet av Indianapolis 500 i USA, skriver New York Times.

Att rampen var en kopia av den populära leksaken ”Hot Wheels V-Drop Super Velocity Track Set” var ingen slump. Det var nämligen ägaren av det varumärket som var officiell sponsor för rekordhoppet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer