Samsungs subtila Iphone-hån under Galaxy S9-presentationen

2018-02-27 10:37  

Samsung presenterade Galaxy S9 och Galaxy S9+. Men man passade också på att mucka lite med huvudkonkurrenten Apple.

Så presenterade Samsung sina nya flaggskeppstelefoner, Galaxy S9 och Galaxy S9+.

Teknikjätten lade mycket tid åt telefonernas nya kameror. Bland annat har de Snapdragon 845-utrustade modellerna rustats med bländare som automatiskt anpassar sig till omgivande ljusförhållanden. En funktion man är mycket stolt över.

Om Samsung under presentationen tvålade till Apple? Absolut. Om man gjorde det utan att nämna företagets namn? Självklart.

Samsung hånade Apple

Under delen av presentationen när de pratade om skärmar, om Samsungs infinityskärm. Då var det dags. Så här lät det under presentationen.

”När vi lanserade vår infinityskärm hade de flesta aldrig sett något liknande. Den banbrytande designen erbjöd mer skärm på mindre yta, det blev snabbt en ny industristandard. Med S9 har vi byggt vidare på den här grunden, med samma fördjupande kant-till-kant-skärm, och förfinande den ytterligare. Vi har skapat en design så snygg och enhetlig att du knappt kan se var den slutar. Och som alltid, kommer den utan ett hack”.

Läs mer: ”Samsungs nya telefoner visar inte vägen framåt”

Slutklämmen är en subtil pik mot huvudkonkurrenten Apple och deras senaste telefon Iphone X. Som kritiserats för sin design i och med ”hakan” som bryter in i toppen på skärmen.

Men de var inte klara där. Lite senare i presentationen började de prata om säkerheten och hur man ska låsa upp sin telefon. Face id eller inte? Samsung valde bort funktionen. Och man motiverade varför.

”Fingeravtryckssensorn till exempel, som vi alla vet är ett av de mest populära sätten att låsa upp sin telefon med. Därför tog vi inte bort det. Istället lyssnade vi på användarnas feedback och vi flyttade fingeravtryckssensorn direkt under kameran”.

Som du kanske vet så dumpade Apple fingeravtryckssensorn till förmån för ansiktsigenkänning i deras Iphone X.

Här kan du läsa mer om Samsungs nya flaggskeppstelefoner.

Specifikationer Galaxy S9 och Galaxy S9+

Storlek: 5,8 tum (S9) och 6,2 tum (S9+).

Vikt: 163 gram (S9) och 189 gram (S9+).

Skärm: Quad HD+ Super AMOLED (2960x1440).

Minne: 4 gb ram, 64 gb (S9), 6 gb ram (S9+).

Operativsystem: Android Oreo.

Batterikapacitet: 3000mAh (S9), 3500 mAh (S9+).

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer