Sämre 3d-byggnader i Google Earth

2013-08-12 13:56  

Nu sätter Google stopp för 3d-byggnader i Google Earth som skapats av användare.

När 3d-byggnader började dyka upp i Google Earth var de oftast modellerade av privatpersoner med hjälp av gratisprogrammet Sketch Up. Modellerna kunde laddas upp till sajten 3D Warehouse där Google hämtade de bästa och placerade dem i Google Earth.

Idag finns tiotusentals sådana byggnader integrerade i programmet. Senare började Google placera ut mer eller mindre automatproducerade 3d-modeller som för det mesta har mycket sämre kvalitet. Google lanserade även verktyget Building Maker som var lättare att lära sig att använda än Sketch Up.

I somras blev det stopp för Building Maker och 1 oktober ska Google sluta med att hämta 3d-modeller från 3D Warehouse. Allt ska produceras automatiskt och även existerande "handgjorda" byggnader ska bytas ut mot de nya, skriver Googles modellmakare i ett av företagets forum.

En anledning är att det krävs för mycket resurser för att granska alla modeller som laddas upp till 3D Warehouse.

Jan Melin

Mer om: 3D-modell Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer