Så såg jorden ut när dinosaurierna härskade

2018-08-08 10:04  

Har du någonsin undrat hur jorden såg ut innan människan utsatte planeten för föroreningar och annat konstgjort? Här är sajten som visar jordens utveckling med start för 750 miljoner år sedan.

Ancient Earth Globe är en interaktiv 3d-sajt som visar hur jorden såg ut från i dag och 750 miljoner år tillbaka i tiden. Du kan själv klicka, vrida och zooma in och ut för en mer detaljerad bild på klotet.

Vid varje år finns det en faktaruta som beskriver det pågående livet på jorden. Du kan även skriva in vilken adress du villl för att se hur just den platsen såg ut för flera hundra miljoner år sedan.

För 750 miljoner år sedan kan du se hur glaciärer täckte vår planet och när de första algerna fick liv. Är man mer intresserad av dinosauriernas tid kan man hoppa direkt till en bild av jorden för 200 miljoner år sedan.

Är man intresserad av jordens historia så är det här definitivt något att kika in. Vad säger plattjordarna om det här?

Ellinor Molin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer