Nytt gratisprogram för bildredigering

2014-09-02 14:56  
Här är verktygen som erbjuds dem som gratis registrerar sin version av Pixlr.

Ett bildredigeringsprogram som finns i webbversion och som mobilapp har nu dykt upp som ett gratisprogram för Mac och Pc.

Pixlr från Autodesk är ett populärt bildredigeringsprogram som kan köras i mobilen och i datorns webbläsare. Då krävs alltså en nätuppkoppling. Men nu har företaget släppt en version som kan laddas hem och köras lokalt i en Mac eller Pc.

Programmet som är gratis erbjuder de vanligaste redigeringsverktygen som beskärning, storleksförändring och olika filter.

Den som registrerar sitt program erbjuds fler verktyg och för full funktionalitet får man betala motsvarande 14 kronor per månad.

En fördel med datorversionen, förutom att den kan köras off-line, är att bilderna som hanteras kan vara mycket större än i mobil- eller webbversionen. Man kan dessutom använda de typsnitt som är installerade i den egna datorn och behålla bildernas metadata.

Jan Melin

Mer om: Bildredigering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer