Minigitarr som spelar midi

2013-01-14 13:53  
Jamstik kan bland annat användas för att styra Garageband trådlöst. Foto: Zivix

En liten portabel gitarr styr musikprogram och instrument via wifi.

Jamstik från Zivix ser ut som en liten, 45 cm lång, gitarr och har riktiga strängar. Men det är mer en styrenhet för för olika musikprogram som körs i datorn eller någon av Apples mobila apparater som Iphone eller Ipad.

Kopplingen mellan gitarren och datorn görs trådlöst med midi via wifi.

Jamstik är försedd med riktiga band på halsen men de är mest till för att ge gitarrkänsla. Tonerna avläses nämligen via IR-sensorer som detekterar var fingrarna placeras.

I en video på Youtube visas hur Jamstik kan användas för att spela instrumeten i Apples appversion av Garageband och användas för midistyrning av musikprogrammet Logic Pro.

Lanseringen är planerad till sommaren då även några appar ska finnas tillgängliga. Exempelvis Jamtutor som är en kurs i gitarrspel och Tab System som är ett spel liknande Guitar Hero.

Enligt Engadget kommer priset för Jamstik att i USA ligga mellan motsvarande 1 600 och 1 900 kronor.

Video om Jamstik

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/jkd-IywG-60?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: MIDI Gitarr

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer