Månpanorama hyllar Neil Armstrong

2012-08-28 12:13  
I förgrunden till vänster syns skuggan av Neil Armstrong vars månbilder nu finns som ett högupplöst interaktivt panorama. Foto: Nasa/Neil Armstrong/Hans Nyberg

Se månen som Neil Armstrong såg den i ett interaktivt panorama.

För att hylla Neil Armstrong som dog 25 augusti har den svenska fotografen Hans Nyberg publicerat ett interaktivt panorama från månen.

Bilderna är tagna av Neil Armstrong som 20 juli 1969 blev den första människan att besöka månen.

Den korta rymdpromenaden på två och en halv timme förevigades i ett flertal bilder tagna med en Hasselbladkamera fastspänd på Armstrongs bröst.

Hans Nyberg satte ihop dessa till ett panorama redan 2004. Men nu har han producerat en ny version som till skillnad mot den tidigare är högupplöst.

Han har dessutom integrerat ljud i sin vrid- och zoomningsbara bild där man bland annat kan höra Neil Armstrongs berömda ”... ett stort steg för mänskligheten”.

Vid sidan av månens yta finns även månlandaren med på bilden där Buzz Aldrin lastar ut material för seismologiska undersökningar.

Jan Melin

Mer om: Panorama Månen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer